Piñata maken

Geplaatst door Bart Jonckers op

Je hebt ze vast al gezien: de felgekleurde piñata's gevuld met snoepjes of kleine cadeautjes en confetti. Instant pret op een kinderfeestje. Oorspronkelijk werden deze piñata's gebruikt in China om geesten te verjagen. Kinderen mogen er geblinddoekt tegenslaan met een stok. Wanneer de piñata breekt vallen er snoepjes, confetti enz over de kinderen. Degene die de piñata stuk heeft geslagen mag de snoepjes trakteren. Als je deze activiteit op het einde van het feest doet, heeft iedereen meteen een leuk aandenken om mee naar huis te nemen. 

Wat nog leuker is dan er eentje kopen is voor het feest eerst samen je eigen piñata maken.

Hannelore is bijna jarig en wil een regenboogwolk piñata! Wij maken er eentje met papier-maché. Lees hieronder hoe je dit kan doen. 

Benodigdheden: 

  • krantenpapier
  • ballonnen
  • plakband
  • behangerslijm
  • gekleurd froezelpapier of crêpe-papier
  • schaar
  • stukje touw

Maak eerst de behangerslijm klaar. Blaas dan de ballonnen op en pak ze in een krant in met plakband. Naast elkaar zodat je een wolken vorm bekomt. (Je kan natuurlijk ook een ander figuur maken)

   

Knip nu het krantenpapier in repels. Plak de stukken krant met de lijm rond de ballonnen. Zorg ervoor dat je zeker drie of vier lagen hebt. Plak ook de uiteinden van het stuk touw mee vast tussen de kranten. Zo kan je later je piñata makkelijk ophangen. Daarna laat je alles drogen. (Dit kan wel een dag duren.)

Knip nu bovenaan in de piñata een vierkant (knip maar drie zijden open zodat je een luikje krijgt.) Indien de ballonnen nog heel zijn, prik je deze stuk en haal je deze eruit. Straks kan je ook via dit luik de piñata vullen met snoep, ...

   

Nu kleef je het gekleurde papier rond de piñata. Indien je crêpe-papier gebruikt knip je hier happen in zodat je ook franjes bekomt. 

Zo! Je zelfgemaakte piñata is bijna klaar. Nu nog enkel vullen met snoep en confetti. 

Je kan ook gekleurd papier rond de stok draaien en vastplakken met plakband voor een kleurrijker effect. Zoek nog een blinddoek (of gebruik een sjaal) en meppen maar! :-)

Paasidee! Blaas 1 ballon op en maak hier je eigen piñata paasei van! 


Deel dit bericht← Ouder bericht Nieuwer bericht →


Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.