Valentijnsknutsels

Geplaatst door Bart Jonckers op

Roze, hartjes, en alles wat erbij komt kijken daar zijn onze meisjes gek op. Graag delen we met jullie enkele knutseltips voor het feest van de liefde! We kozen speciaal voor activiteiten waar je weinig materialen voor nodig hebt. Wat ga jij maken voor je liefste? 

Harten stempelen met kartonnen rol. 

 valentijn knutselen valentijn

Benodigdheden: 
Wc- of keukenrol, verf, papier, fototoestel. 

Werkwijze: 
Knip een stuk van je kartonnen rolletje en plooi dit tot een hartje. Duw dit in de verf en stempel de mooiste hartjes op een papier. Je kan er een cadeautje van maken?  Dit doe je door er een foto van je kind eraan toe te voegen. Je kan de hartjes als ballonnen gebruiken. 

Harten zoentjes.  

knutselen valentijn hartjes

Benodigdheden: 
Verf, penseel, papier, schaar, fototoestel. 

Werkwijze: 
Schilder alle kleuren roze, rood en wit door elkaar. Laat dit drogen en teken er nadien hartjes op die je uitknipt. Laat je kind poseren alsof hij/zij kusjes blaast. Deze foto print en knip je uit. Je kan de hartjes nu als kusjes opkleven op een gekleurd papier of kaartje.

 

Stenen schilderen.  

 stenen schilderen hartjes stenen

Benodigdheden: 
Grote keien of stenen, verf, zwarte stift.

Werkwijze: 
Duw je duim in de verf en druk deze twee keer af zodat het een hartje vormt op de steen. Laat de verf drogen. Teken met de zwarte stift een gezicht, handen en voeten op de steen zodat je een hartenmannetje krijgt. 

 

Hartjesketting

 ketting knutselen ketting valentijn

Benodigdheden: 
Knutselmousse of dik karton, wol, parels, schaar (perforator). 

Werkwijze: 
Knip een hartje uit de mousse of het dik karton. Maak hierin één of twee gaten voor de draad. (Dit kan met een perforator of schaar). Knip enkele draden wol en bevestig dit aan het hartje. Rijg nu de parels aan de draad. Maak je ketting vast en klaar!

Pijl van koekjes.  

snoep valentijn valentijn chocomelk

Benodigdheden: 
Mikado stokjes, marshmallows, cornflakes ringen. 

Werkwijze: 
Heb je al hartvormige marshmallows dan is dit makkelijk. Anders knip je met een schaar je marshmallow in een hartvorm. Steek de mikado-stok erin en rijg aan de achterkant vier cornflakes ringen aan. Zo smakelijk!  

Met ons sensorisch Valentijnspakket kan je nog verder spelen in thema! 


Deel dit bericht← Ouder bericht


Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.