Halloween spelletjes met GRATIS printables

Geplaatst door Bart Jonckers op

Ontdek hier onze halloweenspeeltips. We hebben voor jullie een paar spelletjes ivm taal gemaakt. 

Download hier onze GRATIS printable met letterkaartjes en rijmspel in halloween thema. Dit kan je gebruiken bij de volgende opdrachten. Je kan de kaarten zelf uitknippen of dit als extra opdracht door je kind laten doen. 

letterkaart hout

Tip 1: Neem de kaarten met de halloween afbeeldingen en woorden en laat je kind deze woorden naleggen met onze houten letterkaartjes.  Je vindt ze hier. 

rijmen halloween

Tip 2: Bij onze gratis download vind je ook de rijmspoken. Zoek de spoken die rijmen en leg ze bij elkaar. Je kan er ook een memory van maken waarbij je telkens de spoken die rijmen samen moet omdraaien. Of breid je rijmkaarten nog verder uit: Teken extra spoken op een blad papier, knip ze uit en teken zelf 2 rijmwoorden in de spoken. Zo heb je nog meer kaartjes. 

Connetix halloween

Tip 3: Woordspel met Connetix. Schrijf met een uitwisbare stift telkens een letter op een magnetische  tegel. Neem bijvoorbeeld 9 tegels en schrijf op elke tegel een letter van het woord: HALLOWEEN. Probeer nu met deze 9 letters zoveel mogelijk verschillende woorden te vormen. 

De Connetix magnetische tegels vind je hier.

Halloween connetix connetix printable

Tip 4: Neem een letterkaartje en ga op zoek in huis naar allerlei voorwerpen die beginnen met deze letter. Maak van je Connetix een doosje en stop deze voorwerpen erin! Op de foto hebben we met de letter S: spook, spin en skelet gevonden! 

letterspel halloween

Letterspel: Met dit letterspel kan je lettertekens inoefenen en leren lezen. Je stopt alle letters van de woorden in de ketel. Of verstopt ze in een bak met speelrijst. Laat je kind alle woorden maken. Eenvoudig: leg de letters na of maak het moeilijker door de lege versie te geven en laat je kind alle woorden zelf vormen. Download hier

 

Veel plezier! 


Deel dit bericht← Ouder bericht Nieuwer bericht →


Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.