10 tips voor de laatste week vakantie!

Geplaatst door Bart Jonckers op

Nog één weekje paasvakantie te gaan vanaf morgen. Maak met onze laatste tien tips er nog een extra leuke tijd van samen met je kinderen. 

1. Eén minuut wedstrijd

 

Dit kan je per twee of met meer spelen. Bedenk verschillende uitdagingen die je in 1 minuut tijd vervult. Bv. gedurende 1 minuut om ter meeste een balletje in een glas werpen, koekjes van je voorhoofd in je mond laten vallen, je schoenen en sokken aan en uit doen, smarties met een rietje van een bord naar een ander bord verplaatsen,... Wie dit het meest in een minuut tijd kan, is de winnaar. Bedenk zelf nog andere leuke opdrachten voor de 1 minuut wedstrijd. 

2. Indoor Fitness

 

Bouw een indoor parcours bij je thuis. Gebruik de tafel, zetel, stoelen,... en maak een heuse omloop. Laat je kinderen het parcours afleggen op een rustige manier of tegen de tijd en met wat hulp kan het misschien wel geblinddoekt. Wist je dat je met behulp van twee schoenen eenvoudig een home-trainer voor kids kan maken (Zie foto)

3. Wellness 

Na dat sporten is een heuse wellness thuis ook leuk idee. Maak er dus een verwendagje van. 

  • Laat je kinderen jou een nekmassage geven of laat hen op de grond gaan liggen en gebruik een speelgoedautootje om hun rug te masseren door er zacht over te rijden. 
  • Ga in bad met een bruisbal of knetterend badzout en geniet van het heerlijk geurende blauw of roze water. 
  • Nu de kappers gesloten zijn, moet je zelf elkaars haren maar mooi maken. Zonder schaar natuurlijk maar wel met een kam, borstel en de nodige rekkers of speldjes. Zo maak je elkaar mooi! (De kinderen gaan dat van jou vast en zeker mooi vinden ;-))
  • Lak elkaars nagels met de nagellak van Nailmatic op waterbasis. Morsen kan geen kwaad want met wat warm water en zeep is het zo weer verdwenen. 
  • Al deze verwen producten vind je hier. 

4. Broodpudding maken

 

Heb je nog restjes brood in de keuken? Maak er dan een lekkere broodpudding mee. Met dit recept kunnen kleine kinderen prima helpen. Al wat je nodig hebt zijn 300gr oude sneden brood, 3 eieren, 150gr bruine suiker, 500ml melk, 40gr rozijnen, snuifje kaneel en 1 zakje vanillesuiker.

  • Maak de melk lauw en doe er de suiker en het brood (in kleine stukken) en de rozijnen bij. Laat dit 10 minuten weken. 
  • Voeg dan de eieren, vanillepoeder en kaneel toe. Meng alles heel goed. 
  • Doe dit mengsel in een ingevette taart- of cakevorm en zet het 1 uur in een voorverwarmde oven van 175 graden. 
  • Even laten afkoelen en smullen maar!

Eventueel kan je een variatie maken en er andere vruchten of peperkoek aan toevoegen. 

5. Kleurposters

Hou je van kleuren? Dan is dit zeker iets voor jou. De gigantische kleurplaten van OMY zijn wel 1 meter groot en bieden je uren kleurplezier. Deze prachtige illustraties kunnen als ze helemaal klaar zijn eenvoudig aan de muur gehangen worden. Zo kan je jouw kunstwerk nog lang bewonderen. Er zijn er zowel voor kinderen als volwassenen. Bekijk ze hier. 

6. WC-papier

 

Heb je tijdens de vorige lockdown te veel wc-papier ingeslagen? Dan is hier de oplossing. Enkele leuke opdrachten met wc-papier. Wikkel elkaar in als een mummie. Maak een zo hoog mogelijke toren met wc-rollen. Probeer een wc-rol zo lang mogelijk in de lucht te houden terwijl je hem ( afwisselend ) met je voeten in de lucht schopt.

7. Puzzelpret

Mooi of slecht weer. Puzzelen kan altijd. Wist je dat er voelpuzzels, glitterpuzzels, Glow in the dark puzzels en nog veel andere bestaan. Wij hebben er verschillende in ons assortiment. Zowel voor kinderen vanaf 36 stuks als voor tieners en volwassenen tot 1000 stuks. Je vindt al onze puzzels hier. 

8. Autobingo

Ga je ergens naartoe met de auto en hebben je kids even wat nood aan afleiding? Gebruik dan deze autobingo. Ze zoeken bv een boom, rode auto, vliegtuig, koe,... Als ze deze zien kruisen ze dit af en wie als eerste alles gevonden heeft is de winnaar. Ben je al op je bestemming en is je bingo nog niet klaar dan doe je volgende keer gewoon verder. Je kan de bingo hier downloaden. 

9. Pyjamadag

 

Vandaag blijf je in je pyjama. Maak er een gezellige dag van met voorleesverhaaltjes, een film met popcorn of warme chocomelk en marshmallows. Het mag vandaag allemaal. Zelfs een kussengevecht houden! Zoek je nog tips voor leuke boeken, bekijk dan zeker ons zorgvuldig uitgekozen aanbod hier. 

10. Geheime taal

Maak bij alle letters van het alfabet een symbool en schrijf dan in je codetaal een briefje naar elkaar. Pret verzekerd met het ontcijferen ervan. 

Zo dit was het dan! Hopelijk maken jullie er nog een fijne vakantie van. 

Via Facebook en Instagram kom je te weten wanneer er een nieuw blog online staat. Superfijn als je ons zou volgen! 


Deel dit bericht← Ouder bericht Nieuwer bericht →


Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.