10 tips voor de paasvakantie!

Geplaatst door Bart Jonckers op

Wij hebben voor jullie tien tips om je tijdens de paasvakantie niet te moeten vervelen! 

1 Paaseierenpret!

We maakten deze gratis printable van paaseieren. Je kan ze gebruiken om in te kleuren maar ook als sjabloon voor speeldeeg of met loose parts de eieren te versieren! Maar liefst 13 verschillende paaseieren kan je gratis downloaden. Je vindt ze hier. 

pasen speeldeeg mandala grapat pasen kleurprent pasen  

2 Tentenkamp

 

Bouw je eigen tent met lakens, dekens, kussens,... wat je maar kan vinden. Als je een grote kartonnen doos hebt, kan je hier ook een huis van maken en er een deur en raam uitsnijden. Of maak er een winkeltje van en start met verkopen. Laat je fantasie maar werken.

3 Leer een nieuwe taal

talen leren

Hoe heet een paard in het Frans? En huis in het Duits? En olifant in het Italiaans?  Of bril in het Spaans?

Wij hebben een superleuk spel dat je kan helpen. Leer 6 verschillende talen. Gooi met de dobbelsteen en geef het antwoord in de juiste taal. De beste en leukste manier om andere talen te leren! (Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans en Catalaans.) Of kies de mini versie en neem deze kleine tube mee op reis, op restaurant,...  Hier vind je onze taalspelletjes.

4 Kartonnen eieren schilderen.

 

Knip enkele grote ovalen uit karton. Neem een blad papier en schilder hier de mooiste kleuren op. Je kan experimenteren met kleuren mengen of met andere materialen te gebruiken i.p.v. een penseel (bv tandenborstel, kam, tak, banden van een speelgoedauto,...) Als je schilderij klaar is, knip je hier verschillende vormen uit. Je kan deze dan op je kartonnen ei kleven. Zo versier je de ovalen tot kleurrijke prachtige paaseieren.

 

5 Kleurenbingo

Teken op een blad papier tien cirkels en kleur ze tien keer met een verschillende kleur in. Trek erop uit en zoek de kleuren van een bepaald iets. bv bloemen, auto's, T-shirts van personen met deze kleur, enz.  Wie als eerste alles gevonden heeft op zijn bingokaart is de winnaar! Dit spel kan je telkens herhalen met een ander thema. 

 

6 Karton knutsels

     

Knutsel iets in elkaar met je kartonnen kosteloos materiaal. Wc-rolletjes, keukenrol, eierdozen, stukjes van verpakkingen, lege dozen. Je zal ervan versteld staan hoeveel karton je eigenlijk in huis hebt. Bouw één van bovenstaande voorbeelden of maak je eigen creatie!

 

7 Limonade

Maak je eigen citroenlimonade. Je hebt enkel spuitwater, citroen en suiker nodig. Pers de citroenen en voeg het sap aan het bruiswater toe. Een lepel suiker of suikersiroop maakt het net wat zoeter. Je kan ook munt, komkommer, bessen of ander fruit toevoegen en zelf experimenteren om je eigen soort limonade / fruitdrankje te maken!

 

8 Tover tekeningen

  

Neem één vel keukenpapier en plooi dit dubbel. Teken op de voorkant een tekening die je ook op het vel binnenin net hetzelfde tekent. Nu teken je binnenin er nog iets extra bij. Bv de bladeren aan de boom, het lachende gezicht in de zon,... Plooi dit papier weer dicht. Leg je papiertje nu in een bak water en kijk wat er gebeurd!

 

9 Hou een knikkerwedstrijd

Een set knikkers is alles wat je nodig hebt. Knikkeren maar! Voor veel van ons jeugdherinneringen! Ken je de suikers, visjes, oliebollen of duivels nog? Allemaal benamingen die worden gegeven aan prachtige knikkers...  

Waar te spelen?

Knikkeren kan je in principe overal. De ene ondergrond is wel makkelijker dan de andere. Een gladde tegelvloer om te beginnen of een zanderige bodem met hier en daar een plasje water voor de meer ervaren spelers. 

Hoe speel je het? 

Teken op de grond een cirkel waar elke speler één knikker inzet. De eerste speler probeert één of meer knikkers uit de cirkel weg te schieten. Degene die uit de cirkel gerold zijn, mag deze speler hebben. Elke keer als hij raak schiet, mag hij nog eens proberen van op de plaats waar zijn schietknikker bleef liggen. Blijft zijn knikker in de cirkel liggen, dan is zijn beurt voorbij en wordt deze knikker mee inzetknikker. Wie schiet en geen knikker treft, moet een knikker aan zijn buur geven. Het spel is voorbij wanneer alle knikkers uit de cirkel geschoten zijn.

Ons assortiment knikkers vind je hier. 

 

10. Speelateliers en workshops

Woon je in de buurt van Mortsel? Kom dan eens meespelen in ons speelatelier of tijdens onze workshops. Voor ieder wat wils. Een hele dag speelpret samen met nog andere kinderen tussen 4 en 9 jaar. Leuk en kleinschalig! Schrijf je nog snel hier in want de plekjes zijn beperkt. 

Bekijk hier meer info over de workshops en speelateliers.  

En nu aan de slag!

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van onze toekomstige blogposts? Volg dan onze pagina op Facebook of Instagram. 


Deel dit bericht← Ouder bericht Nieuwer bericht →


Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.